Op vrijdag 17 januari start het lokaal dienstencentrum Komie Geire met een sociaal restaurant. Elke dinsdag en vrijdag kan iedereen voor 8 euro genieten van een driegangenmaaltijd. Vooraf reserveren is nodig, uiterlijk op woensdag voor de week die daarop volgt. Betalen doe je ter plaatse.

Reserveren kan:

-         in Komie Geire zelf;

-         telefonisch via 014 26 41 14;

-         per e-mail: komie.geire@ocmwolen.be;

-         via het e-loket op www.olen.be.

Je kan het menu op voorhand bekijken in het lokaal dienstencentrum. Ook op de gemeentelijke website kan je zien wat de pot zal schaffen.

Ontmoeten staat centraal

Het hoofddoel van het lokaal dienstencentrum is om een ontmoetingsplaats te creëren voor jong en oud. Zo wil het isolatie en vereenzaming tegengaan. Kathleen Ganseman (centrumleider): “Samen tafelen is heel gezellig. Mensen die alleen wonen, missen vaak gezelschap tijdens de maaltijd. Via het restaurant willen we hen de kans geven om met andere mensen samen aan tafel te schuiven.”

In Komie Geire vinden regelmatig activiteiten plaats waar je mensen kan ontmoeten. Daarnaast komen er ook vormingen en infosessies aan bod.

Naast dit alles wordt een interessant dienstverleningsaanbod gepresenteerd. Het restaurant is hier een voorbeeld van. Ook in de toekomst wil het bestuur nog gelijkaardige projecten uitwerken, eventueel in samenwerking met andere organisaties. Allemaal hebben ze als doel Olenaars zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen.

Info: lokaal dienstencentrum Komie Geire, 014 26 41 14, komie.geire@ocmwolen.be